Er is ruim keus in internetaanbieders momenteel. Zonder storingen je favoriete games spelen of films streamen zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dit is niet altijd het geval. Voor welke internetproviders kan je het beste kiezen als je de minste problemen wilt hebben?

Testresultaten tweede kwartaal 2019

De consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar de beste aanbieders. Hierbij is gekeken naar kwaliteit van het internet, storingspercentage, en algemene tevredenheid. Er is in dit onderzoek geen onderscheid gemaakt in Glasvezel of kabelinternet.

Kwaliteit internetverbinding

Allereerst een blik op de kwaliteit van de internetverbinding. De cijfers lopen hier uiteen van een 7,5 tot een 8,8. Op zich prima testscores, want een 7,5 als laagste oordeel is dik voldoende. De grote winnaar in dit geval is XS4ALL. Zowel de glasvezel, als de kabelverbinding van de aanbieder scoren hier de hoogste cijfers: 8,8 en 8,4. Ziggo scoort hier het laagste cijfer met een 7,5. De grote partijen Tele2 en T-mobile komen hier uit op de laagste cijfers: een 7.4 en een 7,3. De grootste speler: Ziggo, scoort hier een magere 7,5.

Storingsvrij gebruik internetverbinding

Een hoog cijfer voor de kwaliteit alleen zegt uiteraard niet alles. Als je geweldige verbinding er om de haverklap uit vliegt kan je er niet echt van genieten. De resultaten hier zijn wederom erg gunstig voor XS4ALL: 94% en 91% geeft aan storingsvrij te internetten bij de twee diensten van dit bedrijf. Ziggo zien we hier terug met 84%, waarmee ze wederom laag scoren, maar niet de slechtste zijn. T-Mobile glasvezel krijgt een 82% als resultaat, en Tele2 scoort hier ook weer niet goed met 83%.

Overall oordeel internetproviders

In de test is gekeken naar Alles in 1 pakketten. Televisie en telefonie zijn hier dus ook in beoordeeld en meegenomen in het algemene cijfer. Overall kwam Ziggo hier als slechtste uit, terwijl dit anders is als we alleen kijken naar internetkwaliteit en storingsvrije percentage. XS4ALL blijft de grote winnaar, maar Tele 2 en T-Mobile komen hier als slechtste uit de bus, en dus niet Ziggo.

Conclusie beste internetprovider

XS4ALL is de onbetwiste winnaar op internetgebied, net als bij de gehele vergelijking van Alles in 1. De klantenservice scoort daarnaast een 7,9 en de algemene indruk van het bedrijf is een 8,6. Als je onbezorgd wilt internetten, dan kan je dit beter niet doen bij Tele2 en T-Mobile, maar ook Ziggo lijkt niet de beste keuze.

Kijken we naar de algemene tevredenheid over de aanbieder, dan zien we voor deze 3 ook de slechtste cijfers. T-Mobile scoort een 6,3, Ziggo scoort een 6,7, en Tele2 een 6,9. Aangezien T-Mobile ook het laagste cijfer krijgt bij klantenservice (6,3), denk ik dat we deze wel kunnen uitroepen als de grote verliezer van de test.

Lees de uitgebreide testresultaten op de website van de consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/beste

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *