Als bedrijf met een website zijnde kun je niet om Google heen. Er zijn vele middelen beschikbaar om jouw site beter vindbaar te maken voor je doelgroep. Een onderdeel hiervan is SEO (search engine optimization). Maar hoe weet je nou hoe je SEO moet toepassen? En met name welke zoektermen? Met Google Analytics kun je precies nagaan wie jouw site bezoekt, en op welke woorden deze bezoekers gezocht hebben. Door jouw doelgroep te analyseren, wordt het makkelijker te bepalen welke richting je met je site op moet gaan.

Wat zie je in Google Analytics

Het eerste punt hebben we al genoemd. Je ziet wie jouw site bezoekt. Maar Google Analytics doet meer dan dat. Het geeft ook weer waar deze bezoekers vandaag komen, welke provincie en plaats, en welke leeftijd ze hebben.

Verder geeft Analytics weer wat voor gedrag je bezoekers vertonen. Op welke pagina’s kijken ze, hoe lang blijven ze op de pagina. En wellicht nog belangrijker, hoe snel en waar haken ze af? Als je je verdiept in dit laatste, dan kun je erachter komen op welke punten je site verbetering nodig heeft. Doe je aanpassingen aan je website, en blijven bezoekers bij een volgende bezoek wel lang hangen. Bovendien kun je ook kijken op welke dagen jouw site het drukst bezocht is. Dan weet je precies wanneer een goed moment is om een nieuw blog te publiceren, of om een nieuw product te introduceren op je site.

Verder laat Analytics zien op welke manier de bezoekers bij jou terecht zijn gekomen. Is dit via social media, via AdWords of doordat je website is geoptimaliseerd met zoektermen? Als je dit weet, dan kun je bepalen welke stategie het meest interessant is voor jou om je website beter te laten scoren.

Aanmelden bij Google Analytics

Aanmelden gaat simpel via de pagina van Google Analytics. Hier vul je je emailadres in (Gmail), en je kunt aan de slag. Online is veel informatie te vinden wat je verder zal helpen in het begrijpen en het toepassen van Analytics.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter!

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *