SSL of het Secure Sockets Layer is een bestand wat zorgt voor een betere beveiliging van een website. Dit is een zeer actuele topic, aangezien recent bekend is gemaakt dat Google websites die dit certificaat niet hebben als onveilig gaat bestempelen.

Wat is SSL?

Wanneer een SSL certificaat is geïnstalleerd op een website, betekent dit dat gegevens die worden uitgewisseld door de server van uw website met de zoekmachine, zijn versleuteld. Hierdoor worden uw gegevens, en die van uw klant, beter beveiligd tegen hackers. Denk hierbij aan persoons- en betalingsgegevens.

Wanneer op een website het SSL certificaat actief is, is dit te herkennen aan het hangslotje in uw browser (vooral bij Apple), of de melding in de browser dat de site veilig is (Windows). Ook is het te herkennen aan de url zelf. Wanneer er https:// in vermeld is, dan is een SSL certificaat actief.

Wat kost SSL?

SSL installeren kan in principe via het hostingbedrijf waar uw website is ondergebracht. Sommige hostingbedrijven bieden meerdere pakketten aan. Een SSL certificaat kost gemiddeld tussen 20 en 80 Euro per jaar. Biedt uw hostingbedrijf SSL aan maar tegen een veel hoger tarief, dan is het raadzaam te informeren waar deze kosten op gebaseerd zijn.

SSL optimaal laten presteren

Wanneer SSL eenmaal is geïnstalleerd, dan dient u ervoor te zorgen dat alle pagina’s binnen uw site zonder https:// verwijzen naar dezelfde pagina’s met https://. Dit kan met een 301 redirect. Wanneer deze redirect niet of niet goed wordt ingesteld, is uw website nog op andere manieren dan via https:// aan te roepen. Dit wil zeggen dat de website niet optimaal beveiligd is. Het goed instellen van de redirect is dus een vereiste!

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *