Naar aanleiding van het nieuws dat Russische media in 2016 getracht hebben de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden, heeft Twitter advertenties van Russia Today en Sputnik geblokkeerd, en zal het deze ook in de toekomst niet meer accepteren.

Wat is de situatie rondom Russia Today en Sputnik?

Het was sinds begin 2017 onderwerp van gesprek. In hoeverre waren de Russische media van invloed op de overwinning van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Het onderzoek loopt nog steeds, maar bekend is dat Russia Today en Sputnik verantwoordelijk zijn.

Twitter heeft als gevolg hiervan besloten dat het geen advertenties meer van deze twee partijen meer zal accepteren. Dit geldt voor alle accounts die Sputnik en Russia Today hebben bij Twitter. Tot dusver geldt dit besluit alleen voor deze twee partijen, nadat Twitter zelfstandig onderzoek had gedaan naar de voornoemde beïnvloeding. Hierbij wordt ook verwezen naar het feit dat zowel Sputnik als Russia Today betrokken is bij verspreiding van Russische propaganda. Tot deze conclusie kwamen de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Wat gebeurt er met het advertentiegeld?

Russia Today heeft volgens Twitter voor een bedrag van 1,9 miljoen dollar tweets verspreid in Amerika, verspreid over meerdere jaren. Twitter heeft aangegeven dat het dit bedrag zal gebruiken voor onderzoek. Het wil onderzoeken hoe Twitter gebruikt wordt gedurende verkiezingen, en belangrijker nog, hoe Twitter wordt misbruikt voor het automatisch verspreiden van incorrecte informatie.

De cijfers van Twitter

Twitter besloot dat het bekend maken van dit nieuws moest samenvallen met het bekend maken van de kwartaalcijfers. Uit deze cijfers blijkt dat het goed gaat met de social media tycoon wat betreft gebruikersaantallen. Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar is het aantal gebruikers van Twitter met 14 procent toegenomen. Echter de kwartaalomzet is dit jaar lager uitgevallen. Er werd een verlies geleden van 21 miljoen dollar, wat neerkomt op een kwartaalomzet van 590 miljoen dollar.

Bron: tweakers.net

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *