Een veelgehoorde term binnen de seo is link juice. Hier leggen we uit wat link juice precies is, en waarom dit goed is voor je website.

Wat is link juice

Google geeft iedere website een bepaalde waarde. Het leest dit af aan onder meer de inhoud van je website, en de relevantie van je content in verhouding tot de producten of diensten die je aanbiedt. Het zorgt ervoor dat jouw website een bepaalde positie krijgt binnen de Google.

Een ander aspect wat jouw positie kan beinvloeden, is het aantal links wat naar jouw website verwijst. Hoe meer websites een link hebben naar jouw website, hoe hoger de waarde van deze links zal worden. Hierbij is wel van belang dat deze links een relevantie hebben tot jouw website.

Wat kan link juice betekenen voor je website

De links die naar een externe -in dit geval jouw- website leiden, geven allemaal een beetje waarde mee. Hoe hoger de waarde van de website die jouw link heeft geplaatst, hoe hoger de waarde die het meegeeft aan jouw website. Ook hier geldt, hoe relevanter die website is, hoe hoger de waarde van de link juice.

Is elke website dan geschikt om een link op te hebben? Nee. Van belang is de eerder genoemde relevantie, maar ook erg belangrijk is dat de site waar jouw link op staat of komt te staan, geen onderdeel is van een linkfarm.

Een linkfarm is een groep websites, die een onnatuurlijk hoog aantal links hebben die naar elkaar verwijzen. Doordat Google dit herkent als onnatuurlijk, zal een linkfarm uiteindelijk afgestraft kunnen worden. Wanneer jouw website onderdeel is van een linkfarm, dan zal dit nadelige gevolgen kunnen hebben voor jouw ranking.

Wat is een no follow tag

Wanneer jouw link op een website komt te staan, is het van belang dat hiervoor een follow tag is aangemaakt. Wanneer er namelijk een nofollow tag op staat, dan betekent dit dat Google deze link niet volgt naar jouw site. Een link met een nofollow tag heeft dus geen enkele waarde.

Zorg er dus voor dat als je een link kan laten plaatsen, dit bij voorkeur is op een site met veel autoriteit, hoge relevantie en follow tags.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *