Met nog maar een paar maanden te gaan tot het nieuwe jaar, is het een goed plan vooruit te kijken naar enkele verwachte trends voor de ICT industrie. Hierbij een greep uit de trends volgens Forbes.

Slimmer gebruik van Analytics

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om kostenefficiënt te ondernemen. Hoe kan men efficiënter werken met minder personeel en producten? Volgens Forbes zal de revolutie die op Analytics gebied bezig is, zich voortzetten. Analytics kan in principe in elk bedrijf worden toegepast, en is een prima middel om te zien wat werkt voor een bedrijf en wat niet. Zo zullen ondernemers beter in staat zijn goed afgewogen keuzes te maken die hun bedrijf verder zullen helpen.

Verschuiving Cloud computing naar Edge computing

Door de toename van slimme apparaten als drones en zelfrijdende auto’s, is het versturen van data ‘helemaal naar de cloud’ niet praktisch. Dit vanwege het feit dat deze apparaten werken met real-time verwerking. De cloud maakt dit proces te langzaam. De verwachting is wel dat dit alleen geldt voor producten die op real-time draaien. Bij overige producten zal de cloud nog steeds de go-to plek zijn.

Introductie van 5G

Het mobiele netwerk was al sneller dan ooit tevoren met 4G, in 2018 wordt er nog een schepje bovenop gedaan, met de verwachte introductie van 5G. Dit zal waarschijnlijk met denodige horten en stoten gepaard gaan, maar de verwachting is dat het proces in 2018 zal starten.

Dag VR, Hello AR

De afgelopen paar jaren zagen we een toename in het gebruik en het aanbieden van Virtual Reality diensten en producten. Echter, de verwachting is dat dit medium plaats maakt voor Augmented Reality. Het verschil tussen deze twee ligt in het feit dat bij VR het gehele beeld dat we zien wordt vervangen door iets anders. Bij AR wordt een virtueel via een scherm (denk aan telefoon of tablet) geplaatst in een echte omgeving. Dit zal de voorkeur krijgen bij bedrijven, die op deze wijze wel hun nieuwe producten of diensten kunnen tonen, maar hiervoor minder budget hoeven te verbruiken.

Artificial Intelligence meer en meer ingeburgerd

Hoewel men er in de ict-branche al aardig aan gewend begint te raken, zal in 2018 ook voor de ‘gewone’ burger AI steeds normaler worden. We zagen het al met Siri en het recent geïntroduceerde Google home. Bedrijven zullen in 2018 steeds meer embedded AI implementeren in hun platformen. Enkele voorbeelden van bedrijven die dit al doen zijn IBM Watson en Salesforce Einstein.

Conclusie

Forbes noemt de digitale transformatie als trendpunt. Echter, digitale transformatie is het gevolg wanneer een bedrijf gebruik maakt van de andere verwachte trends. Het is wel een must om als bedrijf op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen ICT gebied, en zo te voorkomen dat men achter de feiten aan loopt, ten opzichte van bedrijven die nieuwe trends omarmen en implementeren.

Hier bij Connexies.nl houden we je op de hoogte van deze ontwikkelingen. Doe er je voordeel mee, en gebruik deze trends als leidraad voor veranderingen binnen je eigen bedrijf.

Nieuwsbron: Forbes

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *