Elk jaar worden de Gazellen Awards uitgereikt. Een prestigieuze prijs, die elk bedrijf graag zou willen winnen. Hier leggen we je uit waarom.

Wat zijn de Gazellen Awards?

De Gazelle Award is een prijs die jaarlijks door het Financieele Dagblad wordt uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen worden uitgedeeld per regio. Deze regio’s zijn Noord, Oost, Zuid en West.

Hierbij wordt gekeken naar de omzetgrootte van het bedrijf. Tevens wordt gekeken in welke categorie het bedrijf valt: groot bedrijf, middelgroot of kleinbedrijf.

Wanneer komt je bedrijf in aanmerking voor een Gazelle Award?

Het Financieele Dagblad verbindt strenge criteria aan de award. Een greep uit deze lijst van regels:

  • Er moet een omzetgroei hebben plaatsgevonden van minimaal 20% in drie achtereenvolgende jaren.
  • De omzet in het eerste jaar moet minimaal 100.000 Euro zijn geweest
  • Het bedrijf mag maximaal een jaar verlies hebben geleden, en moet in het laatste jaar een positief nettoresultaat hebben behaald.
  • Het bedrijf moet financieel gezond zijn.

Uitgesloten van deelname

Een aantal bedrijven is uitgesloten van deelname. Dit zijn bijvoorbeeld energiebedrijven, lege holdings, franchisenemers, arbodiensten en pensioenfondsen. Een volledige lijst van uitgesloten bedrijven is te vinden op de site van het Financieele Dagblad.

Wat is de Gouden Gazelle?

De Gouden Gazelle wordt aan het bedrijf uitgereikt wat binnen de eerder genoemde categorieen (groot bedrijf, middelgroot of kleinbedrijf) de snelste groei heeft behaald.

Wie waren winnaars in 2017 binnen de ICT

Enkele winnaars van deze award binnen de ict van 2017 zijn Orange Valley, Rapid Circle, Between, Qoppo Consult en Qiss-IT.

Meer weten over de Gazellen Awards, de criteria en hoe je je bedrijf kunt aanmelden? Lees het op de site van het Financieele Dagblad.

Is jouw bedrijf ook beloond met een 2017 Gazelle Award, maar staat deze niet in het lijstje? Laat het ons dan weten door een reactie achter te laten. Dan voegen we jouw bedrijf aan onze lijst toe!

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *