De nieuwe Galaxy Z Flip is een telefoon met een flink beeldformaat, welke over de lengte kan worden dubbelgevouwen. Geen volledig plastic scherm dit keer, dankzij een flinterdunne coating met echt glas, voor de prijs van 1500 euro.

Afmetingen

De telefoon heeft dichtgevouwen de afmetingen 73.6x87x4x17x3mm. Zodra je hem openvouwt verdubbelt de afmeting in de lengte naar 167x4mm. Bij het idee van een vouwtelefoon denken veel mensen direct aan een enorm formaat van het scherm. De afmetingen zijn uitgevouwen echter te vergelijken met die van een normale smartphone. Dichtgevouwen is het dus een compacte telefoon, die makkelijker op te bergen is.

Camera

De telefoon is voorzien van twee camera’s aan de achterkant, en een selfiecamera in het scherm. Aan de achterzijde gaat het om een standaard camera, en een ultragroothoek, beide van 12MP, de selfiecamera is 10MP. Het topmodel S20 dat ongeveer tegelijk uitkomt, heeft een Quad lens waarmee je tot aan 108MP foto’s kunt maken. Op dit gebied is het dus zeker geen topmodel.

Scherm

De telefoon heeft dichtgeklapt een scherm van , na openvouwen is dit 6.7 inch. Met dat formaat ligt deze gelijk met de s20 plus, en is hij groter dan de nieuwe Iphone 11 pro. Het grote voordeel van de flipphone, is dat deze na buigen neer te zetten is. Het halve scherm is hierdoor makkelijk te gebruiken voor het opnemen van een video, of het maken van een videocall. Uiteraard is het hiermee ook de ideale make-up spiegel.

S20 of Z flip

Met de komst van de nieuwe S20 modellen, is het eenvoudig om een vergelijking te trekken. De keuze lijkt echter vooral persoonlijk. De s20 lijn is voorzien van de laatste snufjes en technieken, waardoor puur op specificaties deze lijn het makkelijk wint van de Z Flip. Het buigbare scherm, dat zorgt voor een standaard, een kleiner formaat, en vooral een “wow”-factor, zullen de voornaamste redenen zijn om de Flip te kiezen.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *