Intel introduceert nieuwe technologie voor betere batterijduur. Hoe werkt het en wat kan je verwachten?

Intel belooft vier tot acht uur langere batterijduur met vernieuwde technologie

 

Iedereen kent het wel, je hebt net een laptop gekocht en bent er zeer tevreden mee, behalve dan die korte batterijduur. Elke dag moeten opladen kan nogal vervelend zijn. Vandaag tijdens Computex is er een grote aankondiging gedaan; nieuwe energiebeheertechnologie ontwikkeld om batterijduur met 50% te verlengen. Deze prestatie wordt groot gevierd omdat Intel de eerste is die een batterijduur zo veel kan verlengen.

Het bedrijf is niet ingegaan op de details van de Intel Low Power Display-technologie, maar het is een samenwerking tussen Sharp en Innolux, die het 1W LCD-paneel produceren dat hiervoor nodig is. Helaas is het niet mogelijk om deze batterij in een bestaande laptop te stoppen aangezien het een nieuwe Intel videokaart nodig heeft. Dit zal dus momenteel niet werken met een van de alternatieven zoals Nvidia of AMD.

Wat verwachten we van Intel?

Intel wijst er op dat het scherm de grootste batterijverbruiker op elk mobiel apparaat is. Het uitzoeken van manieren om het energiegebruik te verbeteren, is altijd een groot punt. Nu is het gewoon een kwestie van wachten om te kijken hoe groot de verbetering echt is van laptops

Intel bracht een Dell XPS 13-laptop uit met het nieuwe energiezuinige scherm van Computex. Het bedrijf beweert dat de extra levensduur van de batterij op die laptop tussen de vier en acht uur ligt, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt.

De computer komt samen geleverd met een compacte hoes waar je de laptop in kan bewaren terwijl je hem gebruikt. Dit is een nieuw concept en verdere verbeteringen zijn mogelijk.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Comments

    1. Hoi Richard!

      Bedankt voor je reactie. De prijs van deze nieuwe pc begint bij 1400 euro. Wanneer je kiest voor het ‘plusmodel’ met meer opslag en ram, betaal je zo’n 1600 euro.

      Connexies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *